Menteşe Devlet Hastanesi’nde Acil Durum ve Afet Planları (HAP) kapsamında 2021 yılı masa başı tatbikatı yapıldı.
01 Nisan 2021

Hastane Başhekimi Op. Dr. Şadi BALLI, Hastane Yönetim Ekibi ve ilgili tüm birim sorumlularının katılım sağladığı tatbikatta, afet ve acil durumlarda nasıl hareket edileceği, acil durum planlarının uygulanabilirliği, hastanenin tıbbi ve fiziki kapasitesi ile yeteneklerinin nasıl verimli kullanılabileceği, protokollerin nasıl aktive edileceği test edildi.
Acil durum tedbirleri olarak çalışmalarda görev alacak hizmet gruplarının sorumluluklarını pekiştirmek, ana ve destek çözüm ortağı kurumların müdahaledeki rollerini gözden geçirmek, hizmet gruplarının aynı olayda çalışma birlikteliğini sağlamak, müdahale planlamalarının işlerliğini artırmak, tüm çalışmalar sırasında oluşabilecek eksiklikleri tespit etmek amacıyla tatbikat gerçekleştirildiğini bildiren Hastane Başhekimi Op.Dr. Şadi BALLI; “Oluşabilecek afet ile acil durumlarda hazırlıklı olunması büyük önem taşımaktadır. Afet ve acil durumun meydana geldiği ilk andan itibaren öncelik sırasına göre yapılması gerekenleri, iletişimin nasıl sağlanacağını, mümkün olan en kısa sürede diğer kurumlar ile koordinasyonun sağlanması gereğini, yönetim ekibinin üstleneceği görevleri yapılan masa başı tatbikatında değerlendirmiş olduk. Hastanemizde belirli aralıklarla afet ve acil eylem tatbikatları gerçekleştiriyoruz. Güvenliğimiz için her zaman idmanlı, donanımlı ve hazırlıklı olmak zorundayız. Oldukça başarılı olunan ve öğretici nitelikte geçen tatbikatta görev alan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

• Acil Durum ve Afet Planları 3.jpeg
  • Acil Durum ve Afet Planları 2 .jpeg