Hastanemizde “2 Mayıs Dünya Astım Günü” dolayısıyla Astım Hastalığı hakkında farkındalık oluşturmak ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla stant kuruldu.
02 Mayıs 2023

İdari ekibimizin ve Göğüs Hastalıkları Uzmanımız Dr. Merve GÜLERYÜZ CAN’ın katılımlarıyla hastalarımıza broşür dağıtılarak astım hastalığı hakkında bilgilendirme yapıldı.
Göğüs Hastalıkları Uzmanımız Dr. Merve GÜLERYÜZ CAN; “Astım hastalığı; öksürük, nefes darlığı, hırıltılı solunum ve hava yollarında daralmayla kendini gösteren bir hastalıktır. Astım kontrolünü güçleştiren etkenler, ilaçların yanlış teknikle düzensiz kullanılması yanısıra solunum yolu enfeksiyonları, allerjenler, sigara dumanı ve kimyasallar gibi tetikleyicilere maruz kalmak sayılabilir. Yapılan araştırmalarda hastaların, ilaçlarını doktorunun önerdiği şekilde kullanmalarının, sigarayı bırakmalarının ve obez hastaların kilo vermelerinin, sağlıklı ve dengeli beslenmelerinin, düzenli egzersiz yapmalarının ve solunan ortam havasının temiz tutulması gibi önlemler astım ataklarının azalmasına katkı sağlar. Astım rahatsızlığı olan tüm hastalarımızın, ilaçlarını uzman doktorların kontrolünde düzenli ve doğru kullanması gerekir” dedi.

• WhatsApp Image 2023-05-02 at 17.49.37.jpeg
  • WhatsApp Image 2023-05-02 at 17.49.37 (2).jpeg