20 Eylül 2022

TARİHÇEMİZ

Muğla Menteşe ilçemizde, yapısal anlamda Muğla Devlet Hastanesi olarak 1954 yılından beri hizmet veren hastanemiz, 2006 yılında SSK hastanesi ile birleşerek faaliyetini sürdürmüştür. 2011 yılı Mayıs ayında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile yapılan protokol ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi adını alarak Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet vermeye devam etmiştir.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 29.10.2017 yılında Kötekli’ de bulunan yeni binasına taşınması ile bir müddet kullanım dışı kalan mevcut binanın tadilat ve onarım çalışmaları tamamlanarak, 15.05.2020 yılında Menteşe İlçemizde bulunan mevcut binasında Acil Servisin açılması ile hizmete başlamıştır. Daha sonraki süreçte poliklinikler, klinikler, ameliyathane, palyatif bakım servisi ve yoğun bakım gibi birimler de faaliyete geçirilmiştir.

Hastanemiz toplam 9810 m2 kapalı alana sahip olup; kapalı alanlarımız 3 bloktan oluşmaktadır.

A Blokta;  Başhekimlik ve İdari Birimler, Acil servis, Günü Birlik Tedavi Ünitesi, Aşı Birimi,  Cerrahi ve Dahili Servisler, Kadın Doğum ve TDL Servisi, Ameliyathane, Yoğun Bakım ve Görüntüleme Hizmetleri ( Röntgen, ESWL(Taş Kırma) bulunmaktadır.

B Blokta; Biyokimya Laboratuvarı, Mikrobiyoloji Laboratuvarı, Transfüzyon Merkezi, Palyatif Bakım Servisi ve Eczane bulunmaktadır.

C Blokta; Poliklinikler, Hasta Hakları Birimi, Tetkik Birimleri; (Kan Alma, EKG, Holter, Efor, USG, Röntgen, Odyometri, Göz Ölçümü, EEG, EMG, Kemik Dansitometresi ) Manevi Destek Birimi, Fizik Tedavi Ünitesi ve Sağlık Kurulu bulunmaktadır.

Hastanemiz 100 yatak kapasitesi ile etik ilkelerden ödün vermeden bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip ederek; hasta, hasta yakını ve çalışan memnuniyeti odaklı güler yüzlü çalışanlarımızla Muğla halkına kaliteli hizmet sunmaya devam etmektedir.